Vegobollar i currysås

Vegobollar i alla ära, men de kan ju behöva ett gott tillbehör. Den här gula currysåsen går snabbt att göra och är god att bara vända ner bönor eller kikärtor i också. Lite som danska frikadeller i currysås fast med lite mer fart!

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Recept: Vegobollar i currysås

4 portioner

vegobollar för 4 personer

Currysås
2 msk rapsolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
1 msk curry
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 dl kokosmjölk
2 msk jordnötssmör
1 grönsaksbuljongtärning
salt
svartpeppar

Servering
kokt ris
färsk koriander

1. Stek bollarna gyllene i en stekpanna.
2. Fräs lök, vitlök och ingefära i oljan tills löken mjuknar.
3. Rör ner curry och vetemjöl. Låt puttra med i 1 minut.
4. Vispa ner vatten, kokosmjölk, jordnötssmör och buljongtärning. Koka upp och låt puttra under vispande tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
5. Vänd ner bollarna i såsen och servera tillsammans med kokt ris och färsk koriander.