Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén
Recept: Vegobollar i currysås
4 portioner
vegobollar för 4 personer
Currysås
2 msk rapsolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
1 msk curry
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 dl kokosmjölk
2 msk jordnötssmör
1 grönsaksbuljongtärning
salt
svartpeppar
Servering
kokt ris
färsk koriander
1. Stek bollarna gyllene i en stekpanna.
2. Fräs lök, vitlök och ingefära i oljan tills löken mjuknar.
3. Rör ner curry och vetemjöl. Låt puttra med i 1 minut.
4. Vispa ner vatten, kokosmjölk, jordnötssmör och buljongtärning. Koka upp och låt puttra under vispande tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
5. Vänd ner bollarna i såsen och servera tillsammans med kokt ris och färsk koriander.