Annons
Cape Ad

Vego & vänner på Sthlm Food & Wine

SMAK-scenen på årets Sthlm Food & Wine kommer att gästas av en rad grymma matprofiler och det kommer framförallt att bjudas på härligt mycket vegomat.

Vego & Vänner är den gröna oasen på Sthlm Food & Wine, med vegoföretag och en massa gröna gäster på SMAK-scenen. Här är de första gästerna vi kan avslöja, fler kommer längre fram.

Sthlm Food & Wine är Nordens största konsumentmässa inom mat, vin, dryck och köksutrustning och går av stapeln 9-11 november.

Fredag


13.00-13.30 
- Fermenterat med surtanten
Jenny Neikell är ”surtanten” bakom företaget Surtantens syrade. Hon vurmar för allt fermenterat vilket inte minst inspirerar i hennes senaste bok Fermentera 2.0. Lär dig syra, få tips, spännande fakta och framförallt smaka!
Fotograf: David Back13.45-14.15 – 
Vegansk snabbmat
Är det någon som kan vegansk snabbmat så är det Sebastian Schauermann, grundare av den veganska snabbmatskedjan Taku-Taku. I hans senaste kokbok bjuds det på läcker streetfood med influenser från hela världen.
Fotograf: Fabian Björnstjerna  

 

Lördag

11.30-12.00 – 
Baka med bönor
Lina Wallentinson lagar mat ur sin nya kokbok Baka med bönor och ger tips på hur du enkelt kan trolla in bönor och linser i allt från knäckebröd och pajer, till småkakor och pizza.

Foto: Peter Knutson


12.15-12.45 – 
Det veganska köket med Mattias

Mattias Kristiansson är en av Sveriges största vegoprofiler och grundare av tidningen VEGO. Nu är han aktuell med sin egen matbibel – Det veganska köket. 1700 recept från växtriket.
Foto: Mattias Kristiansson


 

13.00-13.30 – Grönt, nyttigt och gott

Therese Elgquist är den inspirerande matskribenten som nu är aktuell med sin andra kokbok – The new green protein. En en handbok för dig som vill äta växtbaserat och lära dig mer om alla livsnödvändiga näringsämnen – framför allt protein.
Foto: Fanny Hansson


13.45-14.15
 – Fermenterat med surtanten
Jenny Neikell är ”surtanten” bakom företaget Surtantens syrade. Hon vurmar för allt fermenterat vilket inte minst inspirerar i hennes senaste bok Fermentera 2.0. Lär dig syra, få tips, spännande fakta och framförallt smaka!
Fotograf: David Back

14.30-15.00 – Med smak av Mellanöstern
Zeina Mourtada driver den populära bloggen Zeinas kitchen, med mat från hela världen. Nu är hon aktuell med sin första kokbok med fokus på Mellanöstern. På scen kommer hon att laga maten som hon vuxit upp med och älskar.
Foto: Ulrika Ekbom

 

 

 

Söndag

13.00-13.30
 – Enkel plåtmat

Julia Tuvesson är en prisbelönt instagrammare och bloggare som har gjort succé med sin opretentiösa och glädjefyllda mat. Här bjuder hon på smarrig mat från sin nya kokbok ”Plåtmat – gröna rätter i långpanna”. Vegetarisk mat som alla kan laga.

Foto: Julia Tuvesson