Annons
Cape Ad

VEGO besöker: Smått geniala Cashew Vegan Kitchen

Cashew Vegan Kitchen är ett underbart litet krypin i Lund som är värt en omväg bara för sina innovativa och vackra raw food-bakverk.

cashewInne på en innergård vid kyrkan ligger Cashew Vegan Kitchen gömt, ett litet smultronställe som drivs av systrarna Ailham Vozzis och Aidah Samphanis. Vi trillade förbi caféet en solig eftermiddag och möttes av strålande glada caféägare som visade oss det lilla, men åh så roliga utbudet. De har sallader och varm mat också, men det är helt klart bakverken som har huvudrollen här. Ailham och Aidah startade Cashew Vegan Kitchen i november förra året för att visa att veganska bakverk också kan vara fabulösa. Förutom att vara veganskt och ekologiskt används här inte heller något gluten eller raffinerat socker.

Mitt i montern är det en rad med vackra små skapelser i nästan självlysande färger och fint detaljerade dekorationer. Smaker som apelsinchoklad, vit choklad och bär, lakrits, mynta och annat härligt samsas här och vi kastade oss över två munsbitar, en med apelsin/choklad och en med vit choklad och bär. De var inte bara vrålsnygga utan också klockrena i smakerna. Perfekt avvägning även i konsistensen mellan de olika lagerna. Dammsugaren såg och smakade precis som en ”vanlig” dammsugare, fast godare, och med en ”marsipan” färgad med spenat. Dessutom en perfekt storlek. Jättekul twist på en älskad klassiker.
Men praktverket nummer var nog ändå den lilla ”glassen” fylld med den lenaste chokladmousse vi har smakat. Åh herregud, så kul det är när folk erbjuder nytänk, kreativitet och höga ambitioner förklätt i bakverk och praliner. Har du vägarna förbi Lund måste du bara förbi Cashew Vegan Kitchen, du kommer inte att bli besviken.

Cashew Vegan Kitchen
Kyrkogatan 21, Lund
Facebook