Vegme på export till Norge!

Vegme har inte bara en rad olika smakrika vegoköttsprodukter att smaska på utan även äggfria majonnäser. Och nu är de redo att ta över världen.

Kallrökt vatten, kallrökt svensk ekologisk rapsolja och Europa-odlade sojabönorna har varit succéreceptet får Vegme och familjeföretaget Gastronova.

Vegme tillverkas småskaligt av kockfamiljen Schönemyr och vinner smaktest efter smaktest och uppskattas inte bara av kockar, vegetarianer, veganer och flextarianer, utan även av inbitna köttälskare.
– Vi har lyckats att få till både smak och konsistens. Främst genom teknikatt skapa textur och smaksätta sojaproteinet med råvaror från vårt andra varumärke Äkta Rök men också andra egenutvecklade umami-smaksättningar. Vegme erbjuder också tre äggfria majonnäsprodukter baserade på bl a svensk rapsolja, säger Pia som är köksmästare och delägare i företaget.

– Det har verkligen varit några fantastiskt spännande år när vi har utvecklat våra varumärken Äkta Rök och Vegme, men samtidigt – som med allt entreprenörskap – bitvis tufft. De här avtalen gör att vi kan få volymförsäljning och samtidigt lära oss nya saker, säger Lasse, en av delägarna och kockarna i Gastronova.

Och med alla framgånger bakom sig är det nu dags för Norge! Och det med norska Bama Gruppen AS i ryggen, som omsätter 17 miljarder norska kronor. Vego så in i norden så att säga. :)