Vegetariskt och veganskt på restaurang TAKO

Buddhas birthday på restaurang TAKO firas med vegetarisk meny och spontandans i baren 21 – 25 maj.

Släpp ut burfåglarna, sätt guld på Buddhastatyn, dekorera ditt hus, ge blommor till dina föräldrar, skriv en lyckönskning och sätt fyr, detta är alla olika sätt att fira Buddhas födelsedag. På TAKO kommer vi att fira på det sättet vi tycker att man firar bäst, nämligen med en härlig vegetarisk högtidsmeny och spontandans i baren. Exklusivt erbjuder vi mellan den 21 – 25 maj en förmånlig meny för våra vänner och gäster.

Buddhas födelse, eller prins Siddharta Gautama som var hans ursprungliga titel, firas som nämnt ovan stort runt om i världen, främst i de asiatiska länderna där Buddhismen är som mest etablerad. En viktig tradition under firandet är att man avstår från kött för att rena kroppen. Detta har vi tagit fasta på och valt att göra temaveckans meny helt vegetarisk, alla med inspiration från de olika asiatiska länderna så som Korea, Thailand och Japan.

”Det känns väldigt roligt att få vara med att göra en sån här tema-vecka där den vegetariska maten står i fokus. Det känns verkligen rätt i tiden, även om vi generellt har en stor del vegetariska-och veganska rätter på menyn så har det varit kul att få utöka och grotta ner sig extra mycket i den vegetariska matkulturen från Asien.” Säger Martin Gradin, köksmästare på TAKO.

Rätterna serveras som en fast meny med 4 serveringar från både sushi och varmkök och serveras kvällstid till ett förmånligt pris i både bar och matsal tis-lör under perioden 21–25 maj.

Meny under Buddhas Birtdhay

***
”All Greens mixed sushi plate”
Chefs choice nigiri, maki, sashimi
***
Dumpling ”Sticky and Fried”
Sojabönor, ingefära, salladslök, Asian BBQ, shisovinegrette
***
Buddha Bowl
Portabello, mango, sojabönor, spenat, vårlök, ris
***
Dessert
Chocolate TAKO Koi Fish
Matmeny 455kr/person