Annons
Cape Ad

Vegetariska vårrullar

Vårrullar är ganska enkelt att göra själv men kräver såklart lite tid. Goda att servera med sweet chilisås eller sojasås blandat med lite sesamolja, chiliflakes och vitlök.

Recept och foto: Karoline Jönsson

Vegetariska vårrullar

ca 15 st

1 gul lök, tunt skivad
400 g vitkål, strimlad
200 g morötter (2–3 st), grovt rivna
1 liten paprika, fint strimlad
2 dl böngroddar (kan uteslutas)
3 vitlöksklyftor, rivna
5 msk riven färsk ingefära
3 msk japansk soja
1⁄2 msk kinesisk soja (kan uteslutas) 1⁄2 msk risvinäger (kan uteslutas)
sesamolja efter smak
salt

ca 15 ark vårrulledeg (kan ersättas av filodeg)
rapsolja att steka i

1. Hetta upp olja i en traktörpanna eller liknande. Fräs löken ett par minuter och tillsätt sedan kål, morötter, paprika och böngroddar. Låt fräsa på i ca fem minuter.
2. Rör ner vitlök, ingefära, soja, risvinäger och sesamolja och låt allt puttra samman under ett par minuter. Smaka av med salt. Låt fyllningen svalna något.
3. Ta fram arken och klicka ut ca 2–3 msk fyllning i nedre delen av ett ark, vik in sidorna och rulla ihop vårrullen.
4. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull eller panna. Lägg i ett par vårrullar åt gången och fritera någon minut på var sida.