Våfflor hela dagen! Någon som protesterar? Tänkte väl det! De här våfflorna är dock inga vanliga, de är förstärkta i fogarna, boostade med nyttigheter och så nära raketbränsle du kan komma.

26 maj 2020

Våfflor
4,5 dl mjölk
1 tsk vitvinsvinäger
4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 morötter
0,5 zucchini, ca 150 g
rapsolja att pensla våffeljärnet med

Rökt tofutopping
250 g rökt tofu
1 röd paprika
4 soltorkade tomater
0,5 gul lök
1 ask smörgåskrasse
2 dl yoghurt
1 tsk torkad oregano
0,5 tsk salt
svartpeppar

1. Blanda ihop mjölk och vitvinsvinäger i en skål.
2. Blanda i en annan skål ihop vetemjöl, havregryn, bakpul­ver och salt.Vispa sedan ner mjölkblandningen i mjöl­ mixen.Använd en ballongvisp så att du får en slät smet utan klumpar.
3. Riv morötterna och zucchinin fint på rivjärnet. Krama ur så mycket vätska du kan och vänd sedan ner i smeten.
4. Sätt på våffeljärnet och låt det bli varmt. Pensla laggen med rapsolja och klicka i en stor sked smet i mitten. Stäng våffeljärnet och låt det stå i några minuter. Lyft upp och kolla. Om våfflan är härligt gyllenbrun så är den klar. Lägg över den på en tallrik så länge och täck med en kökshandduk.

Topping
1. Hacka den rökta tofun, den röda paprika, de soltorkade tomaterna och den gula löken fint. Lägg i en skål.
2. Klipp ner krassen i skålen och rör ner yoghurt, oregano, salt och peppar.
3. Toppa de nygräddade våfflorna med den rökta tofutop­ pingen.