Vegetariska tofutostadas

Du kan självklart fylla vanliga tortillabröd med den här kryddiga fyllningen. Eller så steker du tortillabröden frasiga i lite olja och du får tostadas! Lite roligare, lite mumsigare.

Recept: Vegetariska tofutostadas

4 portioner

400 g tofu, strimlad

1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 grön paprika, strimlad
1 röd paprika, strimlad
2 dl majskorn
2 tsk chilipulver
2 tsk mald spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1 tsk chipotlepasta
salt
svartpeppar

8 små tortillabröd
olja att steka i

Servering
salsa
naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
färsk koriander

1. Fräs tofun i lite olja så att den får fint med färg. Du kan ha ganska hög värme, tofu bränns inte så lätt.
2. Vänd ner samtliga grönsaker och låt fräsa med i några minuter tills även de börjar få färg.
3. Rör ner kryddor och chipotlepasta. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
4. Stek tortillabröden i lite olja så att de får fint med färg på båda sidor och blir härligt krispiga.
5. Toppa dina tostadas med tofu- och grönsaksblandningen servera med salsa, yoghurt och färsk koriander.