Annons
Cape Ad

Vegetariska Sloppy Joe’s

Det här är comfort food på topp! En slafsig (”sloppy”) burgare som egentligen är ett hamburgerbröd fyllt med en färssås. Färssåsen i sig brukar vara åt det lite sötare hållet, så jag gillar att toppa med en syrlig citronlök.

Oumph Formbar Färs

Oumph har så många favoritprodukter som du hittar både i kyl- och frysdisken. Du har väl inte missat deras formbara färs? Den har en lätt kryddning som gör att du kan använda den till allt möjligt. Forma till bollar eller burgare eller använd som en vanlig färs i färssåser. Den är sojabaserad och kommer i en generös förpackning på 750 g.

Dryckestips i samarbete med Hermansson & Co AB

Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw, 2022

Fylligt och generöst rött vin som är hämtat från det soliga vinområdet Jumilla i sydöstra Spanien. Passar utmärkt till medelkraftiga och kraftiga rätter eller till plockmat. Självklart är det både ekologiskt och veganskt!

Finns på ett flertal Systembolag och i Systembolagets beställningssortiment för 249 kr.

Recept: Vegetariska Sloppy Joe’s

4 portioner

400 g Oumph! Formbar Färs

1 rödlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, hackad
2 msk ketchup
2 dl krossade tomater
2 dl vatten
1 msk farinsocker
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk mörk sojasås
salt
svartpeppar

Citronlök
1 rödlök
1 citron, saften
en nypa salt

Servering
hamburgerbröd
salta chips

1. Fräs färsen i lite olja så att den får fint med färg. Det tar några minuter.
2. Rör ner lök, vitlök och paprika. Låt fräsa med tills grönsakerna mjuknar.
3. Häll på resterande ingredienser och låt allt puttra ihop i 10 minuter. Du vill ha en ganska lös färssås.
4. Rosta hamburgerbröden och fyll med färsröran. Toppa med citronlöken och hugg in. Servera med salta chips om du känner för det.


Citronlök

Blanda ihop ingredienserna i en skål. Massera löken med händerna i några sekunder så att den mjuknar lätt.