Annons
Cape Ad

Vegetariska quesadillas med rökt tofu och tångkaviar

En vegetarisk quesadillas med en ostig fyllning smaksatt med tångkaviar, rökt tofu och dill.

Det här blev så himla gott! Det är lite skagenröra över det fast med rökiga toner från rökt tofu. En lite extra lyxig quesadillas som du istället för rökt tofu kan använda Bärta Alspånsrökt till.

Recept: Vegetariska quesadillas med rökt tofu och tångkaviar

4 små portioner eller 2 stora

100 g färskost, t ex påMackan eller Huj
0,5 dl gräddfil, t ex Planti Sour Dream (sojabaserad) eller naturell yoghurt
100 g rökt tofu, grovt riven
2 salladslökar, finhackade
2 msk finhackad dill
75 g riven ost, t ex mjölkfri som Violife
2 msk röd tångkaviar
salt

8 små tortillabröd

Servering
gräddfil, t ex Planti Sour Dream (sojabaserad) eller naturell yoghurt
röd tångkaviar

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till fyllningen.
  2. Bred ut fyllningen på halva tortillabrödet och vik ihop till en halvmåne. Gör så med all fyllning och bröd.
  3. Stek dina quesadillas i lite olja på strax under medelvärme så att de får fint med färg och blir krispiga.
  4. Servera med gräddfil och röd tångkaviar.