Recept och foto: Karoline Jönsson
Potatis gör våfflor så goda. De blir härligt frasiga och gör sig så bra med topping som creme fraiche, tångkaviar, rödlök och dill.
Recept: Vegetariska potatisvåfflor
4 portioner
100 g smör, t ex mjölkfritt
400 g potatis
2 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk, t ex havremjölk
2 tsk bakpulver
1⁄4 tsk salt
Servering
havrefraiche
tångkaviar
finhackad rödlök
dill
1. Smält smöret.
2. Skala potatisen och riv den på den fina sidan av rivjärnet. Pressa ut vätskan och lägg potatisrivet i en skål tillsammans med övriga ingredienser. Vispa ihop till en klumpfri smet.
3. Grädda våfflorna i våffeljärn tills de fått fin färg.
4. Servera med t ex havrefraiche, tångkaviar, finhackad rödlök och dill.