Vegetariska potatisvåfflor

En tjusig men riktigt snabb lunch att svänga ihop eller att servera som förrätt eller snittar när det vankas festligheter.

Recept och foto: Karoline Jönsson

Potatis gör våfflor så goda. De blir härligt frasiga och gör sig så bra med topping som creme fraiche, tångkaviar, rödlök och dill.

Recept: Vegetariska potatisvåfflor

4 portioner

100 g smör, t ex mjölkfritt
400 g potatis
2 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk, t ex havremjölk
2 tsk bakpulver
1⁄4 tsk salt

Servering
havrefraiche
tångkaviar
finhackad rödlök
dill

1. Smält smöret.
2. Skala potatisen och riv den på den fina sidan av rivjärnet. Pressa ut vätskan och lägg potatisrivet i en skål tillsammans med övriga ingredienser. Vispa ihop till en klumpfri smet.
3. Grädda våfflorna i våffeljärn tills de fått fin färg.
4. Servera med t ex havrefraiche, tångkaviar, finhackad rödlök och dill.