Snabba, frasiga, knapriga och lysande gula i färgen. Kan man önska mer? De här får smak från bland annat het sriracha, ingefära och vitlök, med knapriga jordnötter som ger det där lilla extra.

Annons
20 aug 2020

Recept och foto: Karoline Jönsson

4 portioner  15 min

1,5 dl rostade jordnötter
2 morötter, grovt rivna
1 gul lök, finhackad
0,5 dl ströbröd
1 stor vitlöksklyfta, riven
1 tsk sriracha eller chili efter smak
1 tsk riven ingefära
salt
svartpeppar

Mixa jordnötterna till ett grovt mjöl med t ex en stavmixer eller i en matberedare.
Tillsätt morötter och lök och mixa stötvis så att du får en grov färs.
Tillsätt övriga ingredienser och rör samman.
Forma smeten till järpar, biffar eller bollar och stek i olja på medelvärme tills de får fint med färg runt om.