Vegetariska majsfritters

Servera dem till en sallad, till grillade grönsaker, ät dem som en hamburgare, till potatismos eller valfria gryner. Mångsidighet är bara förnamnet på dessa fritters!

Världens enklaste vegomat

I Världens enklaste vegomat (Tukan förlag) blandas frukostar, sallader, smårätter, varmrätter och desserter i en härlig blandning. Allt veganskt och frestande till max.

Recept: Vegetariska majsfritters

4 portioner

1 dl majsmjöl
1 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver
7 dl (450 g) majs
2-3 msk mjölk, t ex osötad havre-, soja- eller mandelmjölk
1⁄2 dl bladpersilja
2 msk ”Green Chili” på burk
1 krm paprikapulver
salt
svartpeppar, efter smak
olja, till stekning

1. Blanda majsmjöl, vetemjöl och bakpulver i en skål.
2. Lägg 2 dl av majsen och växtmjölken i en matberedare och pulsera till en grov puré. Häll över i skålen med mjölblandningen och blanda väl.
3. Hacka persilja och häll i tillsammans med reste- rande majs, grön chili, paprikapulver, en nypa salt och peppar. Rör runt till en smet.
4. Värm en stekpanna till medelvärme och klicka sedan i smeten så att du får små biffar. Stek i 2-3 minuter på varje sida tills de har fått färg. Låt torka på hushållspapper.