De här kikärtsbiffarna får en härlig asiatisk touch med citrongräs, ingefära och chili. Goda att servera med limeklyftor och thaibasilika.

21 maj 2020

Om du vill kan du ersätta kikärterna med 500 g formbar sojafärs och skippa majsstärkelsen. Jag gillar att servera dem i salladsblad, men de går lika bra i hamburgerbröd.

4 portioner eller 8 portioner på en buffé

2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
2 stjälkar citrongräs
1 rödlök, finhackad
1 msk riven färsk ingefära
1 röd chili, finhackad
1 grön chili, finhackad
1 msk sojasås
1 lime, saften
½ dl majsstärkelse
salt
svartpeppar



Till servering

salladsblad
limeklyftor
thaibasilika

1. Skölj kikärterna och låt rinna av. Mixa fint i en matberedare. Häll ner i en skål.
2. Hacka den nedersta delen på citrongrässtjälkarna fint. Vänd ner i skålen tillsammans med rödlök, ingefära, chili, sojasås, limesaft och majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar.
3. Forma till små biffar och grilla tills de har fått fint med färg. Du kan även steka dem i en grillpanna eller stekpanna.
4. Servera biffarna tillsammans med salladsblad, limeklyftor och thaibasilika.