Vegetariska indiska bollar med avokadochutney

De här bollarna är perfekta snacket eller förrätten. De är även goda som varmrätt tillsammans med kokt ris eller indiskt tunnbröd.

De här bollarna, kofta, är smått beroendeframkallande. Det är inget exakt recept så du kan lägga till finhackade eller rivna grönsaker efter humör. Använd kikärtsmjöl för att binda ihop till en fast smet och stek sedan.
Jag gillar att servera det här som ett snack innan middagen och missa för guds skull inte avokadochutneyn som är lite som en indisk guacamole.

Indiska bollar
2 potatisar
1 gul lök, finhackad
0,5 dl kikärtsmjöl
0,5 dl hackad koriander
0,5 msk riven färsk ingefära
2 msk finhackade jordnötter
1 grön chili, finhackad
2 tsk hela korianderfrön
salt

1 . Riv potatisen fint på ett rivjärn. Blanda med övriga ingredienser i en skål.
2. Krama ihop till en fast ”smet”. Känns den för lös så tillsätt mer kikärtsmjöl. Den ska gå att rulla till bollar.
3. Rulla till bollar och stek gyllene i generöst med olja. Servera tillsammans med avokadochutneyn.

Avokadochutney
1 avokado
1 äpple, i bitar
1 grön chili, finhackad
0,5 gul lök, finhackad
1 lime, saften
0,5 dl olivolja
salt

Avokadochutney
Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.