Annons
Cape Ad

Vegetariska asiatiska vegobullar med bulgursallad

De här vegobullarna har influenser från Östasien med chili, ingefära och soja. Till dem har vi gjort en spännande sallad med en bulgur från Garant som får sällskap av mango, sojabönor och paprika. Får du tag på Garants bovetemix är den också fantastisk till den här salladen.

I samarbete med Garant

Jag älskar formbar vegofärs och använder det till så mycket. Oftast blir det köttbullar eftersom det kan vara det bästa formatet på mat. Ännu bättre är att du kan smaksätta de på oändligt många sätt.

Formbar Vegofärs från Garant

En annan grymt bra grej är att Garant har sin egen Formbara Vegofärs som är superlätt att använda, inte bara till bollar utan även biffar, burgare och köttfärslimpa. Du behöver inte ens forma den utan kan steka den precis som vanlig färs till en bolognese eller liknande. Finns i frysdisken!

Psst… bäst är att tina den i rumstemperatur, utspridd på ett bakplåtspapper. Det tar inte mer än 20-30 minuter.

Recept: Vegetariska asiatiska vegobullar med bulgursallad

4 portioner

400 g formbar vegofärs från Garant
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
1 röd chili, finhackad
2 msk ljus sojasås
olja att steka i

Bovetesallad
3 dl bulgur eller bovetemix från Garant
1 dl frysta sojabönor från Garant
2 dl fryst mango från Garant
1 röd paprika, strimlad
1 morot, fint strimlad eller riven
1 msk ljus sojasås
1 lime, saften
1 msk riven färsk ingefära
salt, svartpeppar

Vitlöksås
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
salt, svartpeppar

  1. Tina vegofärsen i rumstemperatur.
  2. Blanda vegofärsen med övriga ingredienser. Forma till bollar och stek gyllene i lite olja.
  3. Tillaga bulgur eller bovetemix enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten så att den svalnar. Låt sedan rinna av i en sil.
  4. Lägg mango och sojabönor i varmt vatten tills de tinar. Låt rinna av.
  5. Blanda bulgurn eller bovetemixen med grönsakerna i en skål. Rör ihop sojasås, limesaft och ingefära i en annan skål. Vänd ner i salladen och smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda ihop ingredienserna till vitlökssåsen.
  7. Servera vegobollar tillsammans med bovetesalladen och vitlökssås.