Vegetarisk Wrap med currytofu

Välbekanta smaker, mättande tofu och krämig kokosgrädde. Det här är en riktig hit som både barn och vuxna älskar.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Recept: Vegetarisk Wrap med currytofu

4 portioner

400 g fast tofu, tärnad
4 salladslökar, skivade
2 morötter, grovt rivna
2 tsk curry
2 dl kokosgrädde
1 ½ dl gröna ärtor
½ dl rostade kokosflingor
1 lime, saften

tortillabröd
½ dl jordnötter, hackade
färsk koriander
salt
rapsolja att steka i

1. Fräs tofun i lite olja tills den får fint med färg.
2. Rör ner salladslök och morot. Låt fräsa med i någon minut. Strö sedan över curryn.
3. Häll på grädden och låt koka in något. Vänd ner gröna ärtor, rostade kokosflingor och limesaft. Smaka av med salt.
4. Fyll varma tortillabröd med currytofun och toppa med jordnötter och färsk koriander.