Vegetarisk wok med röd curry

Tofu är en grym proteinkälla och så användbart! Testa Garants ekologiska tofu nästa gång. Den har en fast konsistens och håller formen när du steker den. Ett tips är att dubbla receptet och sedan frysa in grytan i lagom stora portioner.

I samarbete med Garant

Jag älskar snabb, smakrik mat. Jag vill också bestämd hävda att snabb och enkel mat inte behöver smaka tråkigt eller lite. Tvärtom! Allt du behöver är grymma smaksättare, som Garants röda curry paste. Lägg till ett gäng wokgrönsaker, tofu och kokosgrädde och du har en middag klar på 15 minuter. Älskar det!

Fryst wokmix och röd curry

Jag har alltid frysta grönsaker i min frys. De har hög kvalitet och blir inte gamla som färska. Perfekta att ta fram till grytor, gratänger och wokar. Det här är Garants klassiska wokmix med bland annat morot, broccoli, bambuskott och minimajs.

Ni som har följt mig ett tag vet att jag älskar röd curry paste. Garant har en som är så god och som innehåller alla smaksättare du behöver. Vitlök, chili, ingefära mm. 1-2 matskedar och du får en explosion av smaker på nolltid.

Recept: Vegetarisk wok med röd curry

4 portioner

400 g ekologisk tofu från Garant
rapsolja från Garant
1 msk rapsolja från Garant
1 gul lök, finhackad
300 g klassisk wokmix från Garant
2 msk röd currypasta från Garant
2 förpackningar ekologisk kokosgrädde à 250 ml
från Garant
1 msk ekologisk tamari sojasås från Garant
2 tsk strösocker från Garant

Till servering
basmatiris från Garant
färsk koriander från Garant
limeklyftor
tunt skivad röd chili

  1. Tärna tofun och stek den i olja på hög värme tills den får fint med färg. Det tar några minuter. Lägg över på en tallrik så länge.
  2. Fräs lök och wokgrönsaker i oljan tills allt har mjuknat och börjar få lite färg.
  3. Rör ner currypasta, kokosgrädde, sojasås och strösocker. Låt allt puttra på i 10 minuter.
  4. Vänd ner tofun och låt bli varm. Servera med kokt basmatiris. Vill du lyxa till det kan du även servera färsk koriander, limeklyftor och skivad röd chili till.