Matiga mackor är snabba och billiga lunch- och middagsalternativ. Här med en asiatisk touch i form av sweet chili-sås och jordnötssmör.

27 aug 2020

4 portioner

Jordnötssås
1 dl jordnötssmör
2 msk sweet chili-sås
1 tsk sesamolja
1 msk sojasås
1 msk riven färsk ingefära

300 g fast tofu
2 msk sweet chili-sås
2 röda paprikor
2 gula lökar
1 msk sojasås
4 småbröd eller baguetter

Jordnötssås
Rör ihop jordnötssmör, sweet chili-sås, sesamolja, sojasås och riven ingefära i en skål.

Skiva tofun. Hetta upp ett tunt lager rapsolja i en stekpanna och stek sedan tofun frasig på båda sidor. Lägg över på en tallrik och pensla med sweet chili-sås.
Strimla paprikorna och skiva den gula löken. Stek dem i samma stekpanna. När de har mjuknat och fått lite färg häller du på sojasåsen och låter koka in.
Rosta småbröden. Bred ut ett lager jordnötssås på underdel- arna. Fördela tofu, paprika och lök över och toppa med rester- ande jordnötssås.