Vegetarisk thaifärs med chili och basilika

Den här färsen, Pad Krapow Moo Saap, är god med bara kokt jasminris till och kanske lite sojasås vid servering. 

Helig basilika, holy basil, hittar du i asiatiska butiker. Eller så ersätter du den med thaibasilika som finns i vanliga matbutiker. En annan tahiländsk favorit är pad thai.

4 portioner

6 vitlöksklyftor
en nypa salt
8 bird’s eye-chili eller 2 gröna chili, hackade
2 msk rapsolja
400 g sojafärs
1 dl vatten
2 msk ljus sojasås
2 msk mörk sojasås
1 näve helig basilika eller thaibasilika

1. Stöt vitlöksklyftorna tillsammans med saltet i en mortel. Det ska bli en puré.
2. Tillsätt båda chilisorterna och stöt tills du har en puré.
3. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs chilipurén i en minut.
4. Tillsätt sojafärsen och stek i ytterligare en minut. Häll på vatten och sojasås. Strö över basilikan och servera med ris.