Vegetarisk tacotårta

Det här är lika gott som det är festligt. Tänk taco fast på höjden. En tacotårta!

Så fort man kallar något för tårta låter det genast mycket mer fantastiskt. Men det är ju precis vad det är. Ett absolut fantastiskt torn av tacokärlek och tortillabröd. Ett underbart vegetariskt val på din tacofredag som kommer älskar av alla, vegetarian, vegan eller blandkostare

Recept: Vegetarisk tacotårta

4-6 portioner

1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd paprika, finhackad
rapsolja att steka i
600 g sojafärs
1 burk kidneybönor à 400 g
2 burkar krossade tomater à 400 g
1 påse babyspenat à 70 g
2 dl majskorn
1 msk spiskummin
½ msk paprikapulver
1 tsk salt

6-8 tortillabröd
1 förpackning cocktailtomater

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs lök, vitlök och paprika i lite olja i en gryta tills allt mjuknar och får lite färg. Häll på sojafärsen och låt steka med i några minuter.
  3. Häll av spadet från kidneybönorna med hjälp av en sil. Skölj i vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i grytan tillsammans med krossade tomater, babyspenat majskorn, spiskummin, paprikapulver och salt.
  4. Låt puttra på i fem minuter. Ta kastrullen från plattan.
  5. Lägg nu ett tortillabröd på en ugnsfast tallrik eller fat. Sprid ut ett lager med tacofyllning. Lägg på nästa tortillabröd och bred ut ett nytt lager tacofyllning. Upprepa tills alla fyllning är använd. Översta lagret ska också vara täckt med tacofyllning.
  6. Halvera tomaterna och sprid ut på toppen. Sätt in tacotårtan i ugnen i 20 minuter.
  7. Servera som den är eller tillsammans med guacamole och salsa.