Vegetarisk surf’n’turf-burgare

En burgare inspirerad av rätten surf’n’turf, här toppad med en krämig röra med bland annat tångrom och gräslök.

*I samarbete med Vegme*

Jag har älskat Vegmes produkter sedan start, mycket på grund av att de sätter smaken i fokus. De gillar helt enkelt god mat. Deras kallrökta vatten har varit en smaksättare från start och här får den ännu ett lyft av svenska alger som också ger en umamrik boost till burgaren.

Jag ville göra något nytt och började fundera på surf’n’turf, en rätt som vanligtvis består av hummer och kött. Inte riktigt min grej, så jag gjorde en helt växtbaserad variant… i burgarformat! Helt galet gott och pricken över i:et är krispiga salta chips vid servering. Ah!

Vegme Burgare av Ärta & quinoa

En väldigt klassisk och god burgare baserad på svensk ärta, svenskodlad ekologisk quinoa och svenska alger. Fyllig umamirik smak och lika perfekt i stekpannan som på grillen. Finns i kyldisken!

Recept: Vegetarisk surf’n’turf-burgare

4 portioner

4 Vegme-burgare, Ärta & quinoa

Surf’n’turf-röra
1,5 dl majonnäs, t ex äggfri
100 g tofu, smulad
0,5 citron, saften
1 msk röd rångkaviar
1 msk ketchup
några droppar Tabasco
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad stjälkselleri eller gurka
salt
svartpeppar

Servering
4 hamburgerbröd
salladsblad
salta chips

  1. Stek burgarna gyllene i lite olja. Det tar några minuter på varje sida.
  2. Blanda i samtliga ingredienser till röran. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta hamburgerbröden. Fyll med salladsblad, burgare, röran och salta chips. Njut!