4 portioner
400 g spaghetti
4 små zucchinier
10 cocktailtomater
olivolja att steka i
1 nypa chiliflakes
2 vitlöksklyftor, finhackade
ca 3 dl vitt vin, alkoholfritt fungerar utmärkt
ca 1 tsk blad av timjan, repade
1 knippe bladpersilja, finhackad
salt
1. Sätt pastavattnet på kokning. Det ska alltid vara mycket vatten och rejält med salt. Låt vattnet koka upp och lägg i pastan när du har skurit grönsakerna.
2. Skär zucchinin i ½ cm tjocka skivor och halvera tomaterna. Värm olivolja i en stekpanna och fräs zucchinin och tomaterna hastigt, de ska gärna få lite färg.
3. Tillsätt chiliflakes och vitlök, fräs en minut till. Slå i vinet och låt koka upp, tillsätt timjan. Låt koka ihop i ca 2 minuter. Smaka av med salt.
4. Slå av pastan i ett durkslag och vänd ner den i vinsåsen. Blanda väl och rör ner det mesta av persiljan.
5. Ös upp pastan på ett stort, vackert fat och strö över resten av persiljan.
Hannus jordiga
I Hannus jordiga (Norstedts) delar Hannu Sarenström med sig av sina bästa vegetariska recept, direkt från trädgården. Det är inspirerande, glädjefyllt och enkelt. Recept och foto: Hannu Sarenström