Annons
Cape Ad

Vegetarisk sötpotatiscurry

En krämig curry med massor av smak! Fyllig kokosmjölk med knapriga jordnötter och len sötpotatis och aubergine. Currypastan gör du i ett nafs i mixer och den ger all den kryddiga smaken. Denna goding är enkel att laga, väldigt god och dessutom vegansk.

Wok, ris, nudlar

I Wok, ris, nudlar (Bonnier Fakta) bjuder Jennie på sina asiatiska favoriter.
Det är risrätter, nudelrätter, tillbehör och annat mumsigt. Det finns mycket vegetariskt och veganskt, annars enkla tips på hur du vegofierar recepten. Vi har lagat flera recept och de är amazing.

Recept: Vegetarisk sötpotatiscurry

4 portioner

400 g aubergine
neutral matolja att steka i
400 ml kokosmjölk
4 dl vatten
1 dl slätt jordnötssmör
1–2 limefrukter, saften
1 1⁄2 msk strösocker
700 g sötpotatis
2 msk japansk soja
salt
2 dl saltade jordnötter
1 dl rostade kokosflagor
1 kruka koriander, endast bladen (använd stjälkarna i currypastan) jasminris till servering

Currypasta
3–5 röda chilifrukter
4 bananschalottenlökar
4 vitlöksklyftor
3 citrongräs (ta bort det yttersta lagret)
stjälkar från koriandern ovan
1 msk spiskummin
1 tsk malen kanel
1⁄2 tsk malen kryddnejlika
1 tumstor bit ingefära

1. Dela chilin och löken i bitar och kör alla ingredienser till currypastan i en mixer.
2. Skär auberginen i 3 centimeter stora kuber. Hetta upp woken tills den är rykande het och woka auberginen i generöst med olja tills den är gyllene runt om. Lägg på ett fat och ställ åt sidan.
3. Hetta upp woken igen och fräs currypastan i olja i någon minut. Tillsätt kokosmjölk, vatten, jordnötssmör, färskpressad limesaft och socker och rör om, låt koka upp.
4. Skär sötpotatisen i 3 centimeter stora tärningar. Tillsätt den i woken och låt koka i cirka 15 minuter tills potatisen är mjuk. Tillsätt den wokade auberginen efter 10 minuter och låt koka ihop med sötpotatisen. Smaka av med soja och salt.
5. Toppa curryn med grovhackade jordnötter, kokos och korianderblad. Servera med jasminris.