Vegetarisk skagenröra 2.0 med krossad potatis

Här kommer en uppdatering av klassikern bakad potatis med skagenröra. En krämig röra med Vegme Pulled Original och den godaste, krossade och rostade potatisen du kan tänka dig.

*I samarbete med Vegme*

Vegme har en rad med veganska produkter som bollar, biffar, burgare och bitar. De har även veganska färdigrätter du bara måste testa. Här använder jag mig av Vegme Pulled Original som är små fina bitar med trevligt tuggmotstånd och en lätt rökig smak. De går att använda både varma och kalla. Varmt kan du steka dem, grilla, marinera, ugnssteka, ha ner i grytor eller vad du nu gillar. Finns i kyldisken!

Krossad potatis
1 kg potatis
½ dl olivolja
salt

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatisen med skal på tills den är mjuk.
  3. Sprid ut potatisen på en plåt och krossa den med ett glas. Det gör inget om de går sönder.
  4. Ringla över olivolja och salt. Blanda väl så att de täcks av oljan.
  5. Rosta potatisen i 40 minuter tills den har fått fint med färg.

Skagenröra 2.0
1,5 dl äggfri majonnäs, t ex Vegme
1,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad dill
1 rödlök, finhackad
1 grönt äpple, finhackad
0,5 citron, saften
2 msk röd tångkaviar
1 förpackning Vegme Pulled Original, 300 g
salt
svartpeppar

1. Blanda ihop majonnäs, yoghurt, gräslök, dill, rödlök, äpple, citronsaft, tångkaviar, salt och peppar.
2. Vänd ner Vegme Pulled Original.
3. Servera skagenröran tillsammans med den rostade potatisen.