Vegetarisk Sesamplåt med vegobitar och nudlar

Plåtmat! Här rostas både grönsaker och vegobitar på en enda plåt och serveras sedan genast med kokta nudlar. Så himla smidigt.

Vi älskar allt som kan tillagas på en plåt. Så smidigt, bara att blanda och rosta. Det här är en härlig vegetarisk rätt med soja, sriracha, ingefära och annat gott. Servera med nudlar eller ris.

Recept: Vegetarisk Sesamplåt med vegobitar och nudlar

4 portioner

½ dl ljus sojasås
½ dl rapsolja
1 msk agavesirap
1 msk sesamolja
2 tsk srirachasås, kan uteslutas
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk riven ingefära
½ dl sesamfrön

400 g vegobitar, t ex sojabitar eller fast tofu
200 g broccolibuketter, frysta går bra
1 röd paprika, strimlad
1 rödlök, i tunna klyftor

Servering
nudlar för 4 personer

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ihop sojasås, rapsolja, agavesirap, sesamolja, srirachasås, vitlök, ingefära och sesamfrön i en skål.
3. Vänd ner vegobitar och grönsaker. Sprid ut på en plåt och rosta i ugnen i 20-30 minuter. Allt ska få fint med färg.
4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Servera tillsammans med den rostade plåten.