Vegetarisk rigatoni med kikärter och kapris

Enkel pastarätt som man inte kan misslyckas med. Perfekt att göra till många.

4 portioner

rigatonipasta för 4 personer
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk tomatpuré
0,5 tsk chiliflakes
1 burk krossade tomater à 400 ml
1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta
3 msk kapris
1 krm strösocker
1 knippe färsk persilja, finhackad
salt
svartpeppar

Till servering
1 påse ruccola à 70 g
0,5 citron, saften
olivolja
finhackad persilja

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs gul lök och vitlök mjuk i olivolja i en kastrull.
3. Tillsätt tomatpuré, chiliflakes och tomatkross och låt koka i 5 minuter.
4. Grovhacka kikärterna och kaprisen och tillsätt i kastrullen tillsammans med sockret. Smaka av med salt och svartpeppar. Avsluta med att blanda ner finhackad persilja.
5. Blanda ruccolan med citronsaft och ringla över olivolja. Toppa pastan med färsk persilja och servera med den citrondressade ruccolan.

Recept och foto: Julia Tuvesson aka. Tuvessonskan (@Tuvessonskan på instagram)