Vegetarisk Pumpacurry på svenska

Jag har varit så besatt av den sydindiska curryn Olan och tog därför delar av den, försvenskade som bara den, och fick fram en ruskigt god och vacker gryta.

Recept: Vegetarisk Pumpacurry på svenska

4 portioner

2 msk rapsolja
½ butternutpumpa, ca 700 g
300 g morötter, i bitar
400 g potatis, i bitar
1 msk garam masala
1 gul lök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 grön chili, finhackad
2 burkar vita bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
2 dl krossade tomater eller 200 g hackade tomater
½ tsk gurkmeja
4 dl havregrädde
salt

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär pumpan i klyftor och skala med en kniv eller grönsaksskalare. Gröp ur kärnhuset. Dela sedan pumpan i bitar.
3. Blanda pumpan med morot, potatis, 1 msk av rapsoljan, garam masala och salt på en plåt. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
4. Hetta upp resterande olja i en gryta och låt löken fräsa tills den mjuknar och får färg.
5. Rör ner vitlöken och chilin och låt fräsa med i 1 minut. Häll sedan på sköljda bönor, krossade tomater, gurkmeja, grädde och den rostade pumpan. Låt puttra på i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera med kokt havreris, matvete eller matkorn.