Recept: Vegetarisk Pumpacurry på svenska
4 portioner
2 msk rapsolja
½ butternutpumpa, ca 700 g
300 g morötter, i bitar
400 g potatis, i bitar
1 msk garam masala
1 gul lök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 grön chili, finhackad
2 burkar vita bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
2 dl krossade tomater eller 200 g hackade tomater
½ tsk gurkmeja
4 dl havregrädde
salt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär pumpan i klyftor och skala med en kniv eller grönsaksskalare. Gröp ur kärnhuset. Dela sedan pumpan i bitar.
3. Blanda pumpan med morot, potatis, 1 msk av rapsoljan, garam masala och salt på en plåt. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
4. Hetta upp resterande olja i en gryta och låt löken fräsa tills den mjuknar och får färg.
5. Rör ner vitlöken och chilin och låt fräsa med i 1 minut. Häll sedan på sköljda bönor, krossade tomater, gurkmeja, grädde och den rostade pumpan. Låt puttra på i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera med kokt havreris, matvete eller matkorn.