Annons
Cape Ad

Vegetarisk ”lobster roll”

En krämig kronärtskocksröra med selleri och lök. Supergod i ett rostat bröd istället för hummer.

Okej, jag vet att det är kanske är en av de uddaste grejerna att försöka vegofiera. Lobster roll är något som känns väldigt amerikanskt och består av hummer i en majonnäsröra som fylls i rostat bröd. Jag ersatte hummern med kronärtskockshjärtan som jag rev isär lite grovt. Det blev helt löjligt gott och känns liksom lyxigt som en enkel lunch tillsammans med krispiga chips

Recept: Vegetarisk ”lobster roll”

2-4 st

1 burk kronärtskockshjärtan
1 dl majonnäs, t e x äggfri
1 selleristjälk, finhackad
½ citron, saften
1 msk finhackad gräslök
salt
en nypa cayennepeppar

2-4 korvbröd

  1. Skölj kronärtskockshjärtana och pressa ut överflödig vätska. Riv sönder grovt med händerna.
  2. Blanda samtliga ingredienser i en skål. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Öppna upp korvbröden och stek i en stekpanna med insidan ner så att de får fint med färg.
  4. Fyll bröden med röran och toppa med finhackad gräslök. Servera med chips.