Den här snabba nudlarna är perfekta att göra på frysta grönsaker som du kan ha undangömda i frysen. Protein kan antingen bestå av vegobitar eller kikärter.

25 mar 2020

Om du letar äggfria nudlar så är risnudlar alltid ett säkert kort. Kung Markattas fullkornsnudlar (som jag använde) är också veganska. I välsorterade matbutiker och asiatiska butiker hittar du ett mycket större utbud.

Hoisinsås hittar du i den asiatiska hyllan och är som en tjock, lite sötare, sojasås.

nudlar för 4 personer

2 tsk sesamolja
1 msk rapsolja
400 g vegobitar, tofu eller kikärter
400 g frysta wokgrönsaker
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
1 dl vatten
2 msk ljus sojasås
2 msk hoisinsås
sesamfrön, till servering
chiliflakes, till servering

1. Hetta upp sesamolja och rapsolja i en stekpanna. Stek vegobitar och wokgrönsaker i omgångar tills allt har fått fint med färg.
2. Häll tillbaka allt i stekpannan och tillsätt vitlök, ingefära, vatten, sojasås och hoisinsås. Låta koka ihop.
3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd ner i stekpannan och låt steka med tills även de får lite färg. Servera med sesamfrön och chiliflakes.

*Rätten är vegansk