Vegetarisk laxpasta

Laxpasta är en av de populäraste vardagsrätterna i Sverige. Här kommer en helt växtbaserad variant.

Salmoonish

Salmoonish är ett växtbaserat alternativ till lax av Hooked. Tänk varmrökt lax i smak och konsistens. Smoked Salmoonish är gjord med protein från soja, ärta och vete som tillsammans med alger ger ett högt protein- och Omega 3-innehåll precis som vanlig lax. Den är även full med vitaminer och mineraler. Bara tina upp och lägga i en pasta, sallad eller wrap!

Vegetarisk laxpasta

4 portioner

1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyftor, finhackad
lite olja att steka i
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 dl mjölk, t ex osötad soja- eller havremjölk
150 g färskost, t ex växtbaserad
360 Salmoonish, tinad (2 förpackningar)
1 påse babyspenat
2 msk finhackad gräslök
0,5 msk flytande grönsaksfond
1 citron, rivet skal och saft
salt
svartpeppar

400 pasta

  1. Fräs gul lök och vitlök i lite olja tills den mjuknar.
  2. Rör ner grädde, mjölk och färskost. Vispa ihop.
  3. Rör ner Salmoonish, babyspenat, gräslök, grönsaksfond. Låt puttra ihop så att spenaten släpper sin vätska och allt blir varmt.
  4. Smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd ner i såsen och servera.