Recept: Vegetarisk kung pao
4 portioner
Vegobitar
400 g vegobitar, t ex soja, tempeh eller tofu
2 msk ljus sojasås
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk majsstärkelse
Wok
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
2 tsk chiliflakes
1 msk vitvinsvinäger
4 salladslökar, skivade
1 dl rostade jordnötter
Sås
1 msk ljus sojasås
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk strösocker
2 tsk majsstärkelse
3⁄4 dl vatten
Till servering
kokt ris
1. Blanda vegobitarna med sojasås, vinäger och majsstärkelse i en skål.
2. Hetta upp generöst med olja i en stekpanna och stek vegobitarna gyllene. Lyft över på en tallrik så länge.
3. Hetta upp lite mer olja och fräs vitlök, ingefära och chiliflakes i ungefär en minut. Ha koll så att chilin inte bränns.
4. Rör ner vegobitarna, vinäger, salladslök och jordnötter. Låt fräsa med tills allt har fått färg.
5. Rör ihop ingredienserna till såsen i en skål och häll sedan ner i stekpannan. Blanda väl. Servera med kokt ris.