Vegetarisk korvgryta med saffran

Här har du en korvgryta laddad med smak och vackert rödgul i färgen med smaker av spiskummin, saffran, kokosmjölk och annat gott. Den tar dessutom bara 10 minuter att koka ihop!

*I samarbete med GoVegan*

GoVegan har inte bara fantastiska veganska ostar, de har även vegankorvar! Helt växtbaserade och gjorda på solrosprotein. De har ett härligt tuggmotstånd och går att använda i grytor, servera i korvbröd, steka, koka, grilla eller vad du nu gillar. De finns både som grillkorv och wienerkorv.

4 portioner

400 g korv, GoVegan grillkorv eller wienerkorv
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, finhackad
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 paket saffran, 0,5 g
2 dl krossade tomater
1 burk kokosmjölk à 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
salt

1. Fräs korven i lite olja så att den får fint med färg.
2. Vänd ner gul lök, paprika och vitlök och låt fräsa med tills även det får färg.
3. Rör ner resterande ingredienser. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
4. Servera med kokt ris eller pasta.