Vegetarisk korv med bröd deluxe

Korv med bröd kan toppas med så mycket mer än ketchup och senap. Här kommer en rad vegetariska förslag.

Korv med bröd kan vara så mycket mer än korv med bröd. Du kan toppa de på en rad olika sätt och göra de så mycket mer spännande, roliga och framförallt goda. Sluta nöja dig med ketchup och senap och uppdatera till en deluxe-version med surkål, gurka i olika former, vegetarisk räksallad, tropisk mix, mexikanskt mm. Här kommer några förslag!

korv med bröd

Deluxe topping

Korv med bröd kan verkligen toppas med så mycket mer än ketchup och senap. Ja, rostad lök och bostongurka i all ära men det finns så mycket mer. Surkål är en klassiker, salt och picklad gurka är supergott. Soltorkade tomater, pesto, grillad paprika. Listan kan göras hur lång som helst.

korv med bröd

Räksallad

Räksallad är en sån typisk klassisk topping som låter udda men är riktigt gott… ja, en vegetarisk variant alltså. Använd sojabitar som här eller smulad tofu istället för räkor och få till havssmaken med hjälp av tångkaviar. Se recept här.

korv med bröd

Gurka

Gurka är en favorittopping om du frågar mig. Bostongurka är gött, i Danmark gillar de saltgurka. Ättiksgurka är också mumsigt, men en ny favorit är en picklad gurka, gärna i kombo med rädisor och rödlök. Se recept nedan.

Recept: Vegetarisk korv med bröd – toppingar deluxe


4 portioner

4 vegetariska korvar
4 korvbröd
valfri topping, se nedan

  1. Grilla korvarna så att de får fint med färg.
  2. Lägg ner i korvbröden och toppa med valfri topping.

Rökt tofu och surkål
50 g rökt tofu, finhackad
1 gul lök, finhackad
2 tsk rapsolja
1 tomat, finhackad
1⁄2 dl surkål
2 msk bostongurka
2 msk naturell yoghurt, t ex soja-, havre- eller cashewyoghurt

Fräs tofu och lök i oljan tills tofun blir lätt knaprig och löken får ordentligt med färg.
Toppa korven med stekt lök och tofu, tomat, surkål, bostongurka och yoghurt.

Grönt gott
1 gul lök, finhackad
100 g champinjoner, finhackade
1 grön paprika, finhackad
1 msk olivolja
1 tomat, finhackad
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
svartpeppar

Fräs gul lök, champinjoner och paprika i oljan tills allt mjuknar och får lite färg.
Vänd ner tomat, oregano, salt och svartpeppar. Toppa korvarna med blandningen.

Mexikansk topping
2 msk finhackad jalapeño
2 msk finhackad rödlök
2 msk majskorn
2 msk finhackad färsk koriander 2 msk salsa
1 näve tortillachips, krossade

Blanda jalapeño, rödlök, majskorn och koriander i en skål.
Toppa korvarna med grönsaksröran, salsa och krossade tortillachips.

Tropisk
1⁄2 dl hackad ananas
1⁄2 grön paprika, finhackad
1⁄2 rödlök, finhackad
2 msk finhackade cashewnötter
2 msk majonnäs, äggfri

Blanda ananas, paprika, rödlök och cashewnötter i en skål.
Klicka ut majonnäsen över korvarna och toppa med grönsaksblandningen.