En klassisk kebabpizza gör du enkelt hemma och den kommer att kännas precis som på restaurang när du toppar med vitlökssås, sallad, tomat och feferoni.

29 okt 2020

4 st

1 sats pizzabotten, se recept

Kebabbitar
300 g vegobitar, tunt skivade
1 msk mald spiskummin
½ msk paprikapulver
½ msk vitlökspulver
½ tsk cayennepeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar

Vitlökssås
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
2 msk majonnäs
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta, pressad
salt
vitpeppar

Topping
1 sats tomatsås, se recept 
4 dl riven ost eller vegansk ostsås, se nedan
strimlad isbergssallat
tomat, skivad
feferoni

1. Stek vegobitarna i generöst med olja tills de får fint med färg. Rör ner kryddorna.
2. Bred ut ett tunt lager tomatsås på pizzabottnarna.
3. Strö över riven ost eller bred ut ostkräm över. Toppa med kebabbitarna.
4. Grädda pizzorna på 250 grader i 6-8 minuter.
5. Rör ihop ingredienserna till såsen. Toppa med isbergssallat, tomat, feferoni och vitlökssås.

 

Vegansk ostsås, till 4-6 pizzor

Många veganska ostsorter smälter inte alltid så bra som man skulle önska. Ett trick är att mixa osten med grädde till en ostkräm och breda eller klicka ut över pizzan.

200 g riven ost, mjölkfri
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
salt

Mixa ihop ost, grädde och salt i en blender eller med hjälp av en stavmixer.