Jag älskar kebab… och bolognese. Så jag slog ihop båda till en kryddig färssås med smak av kebab. Superenkel att göra dessutom! Jag blandade allt med pastan och sen ringlade över sriracha och kebabsås från Schysst käk. Så himla mumsigt!

Kebab
Kebab går att göra vego på många sätt. Det går att köpa färdigkryddad eller så kan du krydda upp dina egna vegobitar. Här har vi ett recept på enkel kebab på plåt.
Recept: Vegetarisk kebabpasta
4 portioner
400 g vegofärs, t ex soja- eller ärtbaserad
1 rödlök, finhackad
1 paprika, hackad
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk sumak, kan uteslutas
2 burkar krossade tomater à 400 ml
2 msk hackad persilja
salt
Servering
pasta
feferoni
kebabsås
- Färs färsen i lite olja tills den blir gyllene.
- Rör ner lök och paprika och låt fräsa med tills löken mjuknar.
- Blanda ner kryddorna och de krossade tomaterna. Låt allt puttra på i några minuter.
- Rör ner persilja och smaka av med salt.
- Servera färssåsen med pasta, feferoni och kebabsås.