4 portioner
Kantarellburgare
200 g kantareller, hackade
1 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
400 g kokt potatis
½ dl finhackad persilja
1 dl valnötter, hackade
2 msk majsstärkelse
2 tsk rosépeppar, mortlad
salt
svartpeppar
Kall löksås
2 dl crème fraîche, t ex Oatly iFraiche
½ rödlök, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
2 msk gräslök, finhackad
salt
svartpeppar
surdegsbröd, skivat
stekta kantareller
röd tångkaviar
Kantarellburgare
1. Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska.
2. Rör ner olja och lök och låt fräsa på tills allt har fått fint med färg. Häll över allt i en skål.
3. Pressa eller mosa potatisen. Vänd ner tillsammans med övriga ingredienser. Blanda väl och forma sedan till fyra burgare. Stek gyllenbruna i lite olja eller smör.
Kall löksås
Blanda ihop samtliga ingredienser.
Servering
Rosta brödskivorna i lite olja. Fyll med kantarellburgare, löksås, stekta kantareller och röd tångkaviar.