Vegetarisk kantarellburgare med surdegsbröd och romsås

Kantareller används till mycket, men sällan till burgare. Det tycker vi är synd eftersom det är så förbaskat gott, så här kommer ett riktigt gyllene praktverk att sätta tänderna i.

4 portioner

Kantarellburgare
200 g kantareller, hackade
1 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
400 g kokt potatis
½ dl finhackad persilja
1 dl valnötter, hackade
2 msk majsstärkelse
2 tsk rosépeppar, mortlad
salt
svartpeppar

Kall löksås
2 dl crème fraîche, t ex Oatly iFraiche
½ rödlök, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
2 msk gräslök, finhackad
salt
svartpeppar

surdegsbröd, skivat
stekta kantareller
röd tångkaviar

Kantarellburgare
Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska. Rör ner olja och lök och låt fräsa på tills allt har fått fint med färg. Häll över allt i en skål. Pressa eller mosa potatisen. Vänd ner tillsammans med övriga ingredienser. Blanda väl och forma sedan till fyra burgare. Stek gyllenbruna i lite olja eller smör.

Kall löksås
Blanda ihop samtliga ingredienser.

Rosta brödskivorna i lite olja. Fyll med kantarellburgare, löksås, stekta kantareller och röd tångkaviar.