Det här är en mild korv med juliga kryddor som kokas. Väl kokad kan du bara värma på den till julbordet, eller steka på den så att den får färg om du gillar det. Julkorven passar härligt ihop med kålroten i senapsdressing.

Annons
8 dec 2020

6 korvar

500 g formbar sojafärs, t ex Anamma
250 mjölig potatis, kokt
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 msk tomatpuré
1 tsk mald kryddpeppar
0,5 tsk mald kryddnejlika
salt
vitpeppar

Koklag
2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn

1. Häll ner formbar sojafärs, potatis, grädde och tomatpuré i en matberedare. Mixa till en hyfsat slät smet. Skrapa ner i en skål.
2. Smaksätt färsen med kryddpeppar, kryddnejlika, salt och peppar.
3. Forma smeten till 9 korvar och vira in i var sitt ark aluminiumfolie.
4. Koka upp samtliga ingredienser till koklagen.
5. Lägg ner korvarna inrullade i folie och låt precis sjuda i 20 minuter. Ta upp och låt svalna något innan du tar ut dem ur folien.

Relaterade artiklar