Ja, jordnötsburgare är precis lika gott som det låter. Men då har vi inte ens börjat diskutera jordnöts- majonnäs. What!? Krämigt, jordnötigt och från och med nu en av de bästa toppingarna på en burgare.
Recept: Vegetarisk jordnötsburgare med jordnötsmajonnäs
4 portioner
Jordnötsburgare
400 g sötpotatis
1 burk svarta bönor à 400 g
1 msk chipotlepasta
2 vitlöksklyftor
2 dl kokt ris
1 dl pankoströbröd eller ströbröd
2 msk majsstärkelse
1 rödlök, finhackad
1⁄2 dl jordnötssmör
salt
svartpeppar
Jordnötsmajonnäs
3⁄4 dl jordnötssmör
3⁄4 dl majonnäs
1 msk sojasås
1 vitlöksklyfta, pressad
Servering
4 hamburgerbröd
sallatsblad
jalapeño
tomat, skivad
rödlök, skivad
1. Skala och tärna sötpotatisen. Koka mjuk i en kastrull. Häll av vattnet och låt den ånga av lite.
2. Lägg ner sötpotatisen i en skål tillsammans med sköljda svarta bönor. Mosa sönder allt med en gaffel.
3. Rör ner resterande ingredienser och blanda väl. Forma till biffar och stek gyllene i lite olja.
4. Blanda ihop samtliga ingredienser till jordnöts- majonnäsen i en skål.
5. Rosta hamburgerbröden och fyll dem sedan med jordnötsburgare, jordnötsmajonnäs, sallatsblad, jalapeño, tomat och rödlök.