Tawa är en indisk typ av stekpanna och traditionellt gör man den här rätten i just en sån. Den är kryddig och lagom stark, som gjord för att serveras med ris eller bröd.

Annons
18 sep 2020

Den här rätten görs traditionellt med den indiska osten paneer, tawa paneer, men jag gör den på tofu.
Jag älskar att servera roti/chapati till, här är ett recept.
Och ja, det är många kryddor, men inga konstiga, så ge det ett försök! Så gott ju!
Psst… vissa använder grädde, andra inte. Jag har i lite för att runda av smakerna, men det går lika bra utan.

4 portioner

0,5  dl rapsolja
1 tsk ajovan (kan uteslutas, jag gör ofta det)
1 tsk hel spiskummin
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk riven färsk ingefära
1 grön chili, finhackad (kan uteslutas)
2 msk tomatpuré
1 tsk chilipulver (kan uteslutas)
1 tsk mald koriander
1 tsk garam masala
5 dl vatten
500 g fast tofu, tärnad
0,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde

1. Hetta upp oljan i en stekpanna.
2. Fräs ajovan och spiskummin tills de börjar få färg.
3. Rör ner gul lök, vitlök, ingefära och chili. Låt fräsa med tills löken mjuknar och har fått ordentligt med färg.
4. Rör ner tomatpurén, chilipulver, koriander, garam masala och vatten och tofu. Rör om. Lägg sedan på ett lock och låt det puttra på i 15 minuter.
5. Rör ner grädden och smaka av med salt. Servera med ris och/eller roti.

Relaterade artiklar