Kålpudding är kåldolmens mer lätthanterliga och mindre krävande kusin. Här har vi gjort om den till en indisk syster som garanterat kommer att bli en ny favorit.

Annons
20 aug 2020

Det här är verkligen som en klassisk kålpudding, men nu helt vegan med kokosmjölk och sojafärs.

4 portioner

1 dl risgryn
2 dl kokosmjölk
1 vitkålshuvud
rapsolja att steka i
2 msk ljus sirap
1,5 dl vatten
600 g sojafärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 msk curry
salt
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka risgrynen i kokosmjölken i ca 10 minuter. Häll bort överflödig vätska och låt risgrynen svalna något.
3. Hacka vitkålshuvudet grovt och bryn i omgångar i rapsolja. När all vitkål är brynt häller du tillbaka den i stekpannan. Salta, peppra och ringla över ljus sirap.
4. Häll på vattnet och lägg på ett lock. Låt sjuda i 10 minuter eller tills vitkålen har mjuknat.
5. Fräs sojafärsen i lite olja tills den får fint med färg.
6. Finhacka den gula löken, vit- löksklyftorna och paprikan.
7. Blanda ner i färsen. Krydda med curry, salt och svartpeppar. Vänd till sist ner de kokta ris- grynen.
8. Sprid ut färsblandningen i en gratängform. Fördela den stekta vitkålen över färsen. Grädda i 40 minuter. 9. Servera som den är eller med en kall yoghurtsås smaksatt med torkad mynta.