Det perfekta tilltugget, toppen på vilken buffé som helst, eller självklart som lyxigt pålägg på frukostmackan, bara att välja!
1 gul lök, tunt skivade
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk olivolja
100 g champinjoner, skivade
400 g kokta gröna linser
2 dl rostade valnötter
1 citron, saften
1 msk sojasås
2 msk finhackad färsk rosmarin 2 msk finhackad färsk salvia
en nypa strösocker
salt
svartpeppar
1. Fräs löken i olivoljan tills löken mjuknar och blir lätt transparent.
2. Vänd ner champinjonerna och låt steka med löken i några minuter tills den har släppt sin vätska. Ta sedan stekpannan från plattan.
3. Släng nu ner svamp- och lökröran i en matberedare tillsammans med resterande ingredienser. Mixa till en slät paté.
4. Skrapa ner i en stor eller flera små formar och låt svalna helt i kylskåpet.
5. Servera din faux gras på rostade brödbitar med några krispiga inlagda gurkor.