Vegetarisk Färskostbakelse med tångkaviar

En färskostbakelse med tångcaviar är härligt lyxig. Ännu lyxigare med salta chips och ett glas bubbel

Den här lilla bakelsen ser så mycket mer avancerad ut än den är. En annan riktigt bra sak är att du kan laga den tidigare på dagen och bara låta den stå i kylskåpet tills den ska serveras.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Recept: Vegetarisk Färskostbakelse med tångkaviar

4 portioner

4 skivor kavring eller annat bröd
200 g färskost, t ex Oatly påMackan eller Violife
salt
svartpeppar
1-2 burkar röd tångkaviar
1 rödlök, finhackad
citronklyftor
dillvippor
salta chips

1. Ta ut fyra rundlar av kavring med ett kakmått. Du kan även skära brödet i kvadrater eller trianglar.
2. Vispa färskosten fluffig i några minuter med en elvisp.
3. Fördela färskosten på brödbitarna och bred ut ett lager tångkaviar.
4. Dekorera med rödlök, citronklyftor och dill. Servera med salta chips.