Den här burgaren är inspirerad av en burgare jag brukade gå och köpa när jag var liten (ja, jag var ett konstigt barn), men här i en helt vegansk tappning. Burgaren i sig är maxad med kryddor och passar så bra ihop med dallassalladen som är som en coleslaw fast med krossad ananas och äpple för extra syrlig sötma.
Dallasburgare
600 g formbar sojafärs, t ex Anamma, Oumph, Hälsans kök
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk sojasås
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad koriander
1 tsk senapspulver
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
svartpeppar
Dallassallad
200 g vitkål
1 morot
1 syrligt grönt äpple
1 rödlök
1 dl krossad eller finhackad ananas
1,5 dl majonnäs, t ex äggfri
salt
svartpeppar
Till servering
4 hamburgerbröd
skivad saltgurka eller feferoni
rostad lök
Dallasburgare
1. Blanda ihop samtliga ingredienser väl i en skål.
2. Forma till fyra stora burgare och stek gyllene i lite olja.
Dallassallad
1. Strimla vitkålen och riv moroten grovt på ett rivjärn.
2. Hacka äpple och rödlök fint.
3. Blanda ihop vitkål, morot, äpple, rödlök, krossad ananas, majonnäs, salt och svartpeppar i en skål.
4. Fyll rostade hamburgerbröd med dallasburgare, dallassallad, rostad lök och saltgurka eller feferoni.
*Det här receptet är veganskt