Vegetarisk currygryta med kikärter

Den här grytan får en fyllig smak av jordnötssmör och kokosgrädde. Garant har förutom frysta grönsaker även frysta kikärtor. Jättesmidigt eftersom du bara kan lägga tillbaka det du inte använder i frysen igen.

I samarbete med Garant

Den här grytan är god året runt. Det är något med gul curry och kokosgrädde som gör allt sådär härligt festligt och färgrikt. Det här är även en perfekt gryta för du som älskar kikärter (eller som tror att du hatar det men inte trillat över den perfekta rätten än). Här serverar vi den med blomkålsris från Garant, men det går även bra med basmatris eller jasminris.

Garants frysta kikärter och kokosgrädde

Här är två favoriter från Garant. Jag hade inte ens tänkt på hur fantastiskt smidigt det är med frysta kikärter. Du använder så mycket du behöver och resten lägger du tillbaka i frysen. Annars är risken att den där lådan med överblivna kikärter i kylen bara blir bortglömda.

Jag älskar kokosmjölk men något jag älskar mer är kokosgrädde. Den är tjockare, fylligare och fetare. Perfekt i mumsiga grytor med mycket smak.

Recept: Vegetarisk currygryta med kikärter

4 portioner

1 msk rapsolja från Garant
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
300 g fryst broccoli från Garant
1 paprika, strimlad
1 msk gul curry
1 msk ljus sojasås
5 dl kokosgrädde från Garant
400 g krossade tomater från Garant
500 g frysta kikärter från Garant
1⁄2 dl jordnötssmör från Garant
salt

Till servering
blomkålsris eller basmatiris från Garant färsk koriander från Garant
hackade ekologiska jordnötter från Garant

  1. Fräs lök, vitlök, ingefära, broccoli och paprika i oljan tills löken mjuknar.
  2. Rör ner resterande ingredienser. Låt koka upp och blanda väl. Låt grytan puttra på i 10 minuter.
  3. Smaka av med salt.
  4. Servera med blomkålsris eller basmatiris, färsk koriander och hackade jordnötter.