Alla gillar en överraskning. Under den här till synes småtråkiga högen av couscous döljer sig en lavaflod av hackade grönsaker.

27 aug 2020

Couscous
4 dl vatten
4
dl couscous
1 rödlök
0,5 gurka
1 gul paprika
1 kruka färsk persilja
1 tsk salt
svartpeppar

Grönsaksfyllning
2 tomater
0,5 rödlök
150 g sugarsnaps
1 näve babyspenat
2 citroner, saften
1 tsk salt
svartpeppar

Couscous
1. Koka upp vattnet. Ta kastrullen från plattan och rör ner couscousen. Lägg på ett lock och låt stå i 10 minuter.
2. Hacka rödlök, gurka, paprika och persilja fint. Blanda med couscousen och krydda med salt och peppar.
3. Pressa ner ett ark plastfolie i en skål. Häll ner couscousblandningen och pressa ut den i skålen så att du får som ett skal av couscous med en hålighet i mitten.

Grönsaksfyllning
1. Hacka tomater, rödlök, sugarsnaps och babyspenat fint. Blanda med citronsaft, salt och peppar.
2. Fyll couscousskålen med grönsaksfyllningen. Plasta in hela skålen och ställ in i kylen.
3. När det är dags för servering vänder du upp skålen på ett fat. Lyftbort skålen och ta bort plastfolien.

Relaterade artiklar