Vegetarisk chow mein

Chow mein betyder ”stekta nudlar” och är en enkel och god nudelwok. Det här är en rätt du snabbt svänger ihop efter jobbet och om du inte hittar pak choi går det även bra med 2-3 dl strimlad salladskål, vitkål eller savoykål.

4 portioner GF Använd risnudlar

nudlar för 4 personer

400 g marinerad tofu, tärnad
1 gul lök, tunt skivad
1 röd paprika, hackad
1 morot, i tunna strimlor
1 pak choi, grovhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 näve böngroddar

Sås
2 msk vatten
2 msk ljus sojasås
1 tsk mörk sojasås
1 tsk sesamolja
1 tsk majsstärkelse

1. Förbered nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Fräs tofun i lite olja tills den får fint med färg. Lägg över på en tallrik.
3. Fräs nu gul lök, paprika och morot tills allt mjukar och får fint med färg.
4. Vänd ner pak choi, vitlök och böngroddar. Låt fräsa med i någon minut. Vänd sedan ner tofun.
5. Vänd ner nudlarna och låt fräsa med så att de får lite färg.
6. Rör ihop samtliga ingredienser till såsen i en skål. Häll ner i stekpannan och blanda väl. Servera!