I samarbete med Sorunda korvfabrik
Jag har varit ett stort fan av Sorunda Korvfabriks veganska korvar under flera år. De är varierade, kommer i olika kryddningar och smaker och går att använda till så mycket. Deras veganska choritzo är sådär lagom kryddig vilket gör den perfekt för en krämig pasta nu när det börjar bli lite höstigt ute och allt man vill ha är en omfamnande middag. Här stekte jag korven ganska hårt först och gjorde sedan en krämig sås med bland annat grädde och saffran. En helt underbar rätt för alla korv- och pastaälskare.

Veganskt från Sorunda
Sorunda har så många olika veganska korvar att välja mellan. De ni ser här är vegansk grillare som självklart passar strålande på grillen eller i stekpannan. Vegansk üst & chili som är härligt smakrik och lika god i ett korvbröd som i en gryta eller till scrambled tofu. Och vegansk choritzo som jag använder till den här grytan och är härligt kryddig i smaken. Kolla in deras hemsida för hela sortimentet.
Vegetarisk choritzopasta med saffran
4 portioner
pasta för 4 personer, t ex bucatini
4 veganska choritzo från Sorunda
0,5 dl olivolja
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 msk tomatpuré
0,5 paket saffran
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 dl pastavatten
salt
svartpeppar
pasta för 5 personer, t ex bucatini
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hacka korvarna i mindre bitar. Stek i olivoljan så att korven får ordentligt med färg.
- Rör ner lök och vitlök. Låt fräsa med tills den mjuknar.
- Rör ner tomatpuré, saffran och grädde. Låt puttra tills pastan är klar.
- Späd eventuellt såsen med lite av pastavattnet. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner pastan och rör om väl. Servera!