En burrito är en enkel och snabb lunch eller trevligt plockig middag. Här mixar man ihop en kryddig puré med chili som får ge smak åt bönor. Allt serveras med ananassalsa, avokado och koriander.

3 sep 2020

4 portioner

Bönor
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 tsk chipotlepasta (finns i texmex-hyllan)
0,5 dl ketchup
0,5 dl vatten
1 tsk sojasås
2 burkar borlottibönor à 400 g, ca g dl kokta
salt
svartpeppar

Ananassalsa
1 burk ananas a ca 560 g (eller motsvarande mängd färsk)
1 färsk röd chili
0,5 gul lök
1 tomat
saften från 1 lime
salt

4 stora tortillabröd
4 dl kokt råris
2 avokador
sallad

Bönor
1. Dela den gula löken och paprikan i mindre bitar. Släng ner gul lök, paprika, vitlöksklyftor, chipotlepasta, ketchup, vatten och sojasås i en mat­beredare. Mixa till en slät puré.
2. Hetta upp en stekpanna och häll ner puren. Häll av spadet från bönorna och blanda ner dem i stekpannan. Låt puttra på tills såsen tjocknar något och bönorna blir varma.

Ananassalsa
1. Skär ananasen i mindre bitar. Hacka chilin, den gula löken och tomaten fint. Blanda med limesaft och lite salt.

Fyll tortillabröden med chipotlebönor, kokt råris, ananassalsa, skivad avokado och sallad.