Annons
Cape Ad

Vegetarisk chili sin carne

Chili sin carne är en vegetarisk klassiker som inte bara är god, utan även galet billig. Här använder vi oss av svarta bönor och kidneybönor. Det är gott att toppa med en klick yoghurt, men här har vi smaksatt den med en vegansk vitlökssås från Garant.

I samarbete med Garant

Genvägar med Garant

Jag älskar baljväxter och få saker är så smidigt som färdigkokta på tetra, som de här från Garant. Just till chili sin carne så gillar jag en blandning av kidneybönor och svarta bönor. Som sås till blandade jag naturell yoghurt med Garants veganska vitlökssås för att få en liten kick av vitlök som jag älskar.

Recept: Vegetarisk chili sin carne

4 portioner

1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 paket Svarta bönor från Garant à 400 g
1 paket Kidneybönor från Garant à 400 g
1 paket krossade tomater à 400 ml
1 tsk mald spiskummin
½ dl salsa
1 tsk chipotlepasta
salt
svartpeppar

Vitlökssås
½ dl vegansk Vitlökssås från Garant
1 dl naturell yoghurt, t ex havre- eller sojabaserad

Servering
kokt ris eller bröd
1 röd chili, tunt skivad
1 avokado, tunt skivad
färsk koriander

1. Fräs gul lök och vitlök i lite olja tills den mjuknar och blir lätt transparent.
2. Skölj bönorna och häll ner i kastrullen tillsammans med krossade tomater och spiskummin. Koka upp och låt puttra på i 10 minuter.
3. Smaka av med salsa, chipotlepasta, salt och svartpeppar.
4. Rör ihop vitlökssås och yoghurt i en skål.
5. Servera din chili sin carne med ris eller bröd, färsk chili, avokado, vitlökssås och färsk koriander.